You are here
Home > Media News > Stephen tak harap skuadnya buat kejutan

Stephen tak harap skuadnya buat kejutan

Jurulatih hoki negara Stephen Van Huizen sekadar berani memberikan jaminan untuk mempamerkan aksi terbaik menentang Australia kerana dia sedar pasukan No. 1 dunia itu adalah lawan yang sukar ditundukkan apabila mereka bertemu dalam kejohanan hoki Piala Sultan Azlan Shah 2016 di sini hari ini.

Oleh itu Van Huizen berkata dia tidak mahu memberi tekanan kepada pemainnya kerana berpendapat tugasan menentang Australia bukan sesuatu yang mudah.

Selepas dua perlawanan, Malaysia menghuni tempat teratas liga kejohanan di Stadium Azlan Shah itu dengan empat mata selepas seri 3-3 menentang New Zealand dan menewaskan Jepun 4-3.

“Selain itu, kami akan merancang strategi baharu untuk mengharungi perlawanan ini dan melakukan analisis berdasarkan rakaman video aksi pihak lawan untuk cuba memberi tentangan sengit kepada mereka esok (malam ini).

“Kami akan cuba memperbaiki permainan, namun saya mengakui berpuas hati dengan prestasi dipamerkan pemain sehingga membolehkan pasukan mengumpul empat mata setakat ini.

“Bagaimanapun, masih terdapat beberapa kelemahan perlu diperbaiki pemain dan saya berharap mereka dapat elak daripada melakukan kesilapan mudah,” katanya dalam sidang akhbar semalam.

Malaysia pernah menentang Australia tahun ini menerusi Siri Jelajah Oceania bulan lalu dan kalah dalam semua tiga perlawanan itu.

– Utusan Malaysia

Leave a Reply

Top